پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
غزاله زجاجی
تعداد سوال: ۴
تعداد بازدید ۵۶
سلام. وقتتون بخیر. گیاه کوروتونی رو ۱ هفته پیش کادو برام آوردن. کوروتون پنجه کلاغی. موقع آبیاری،کمی آب از زیر گلدون خارج شد؛ کرم خیلی کوچک سفیدی با شاخک توی زیرگلدونی اومد. یک بار دیگر هم این موضوع تکرار شد. بار دوم وقتی آب دادم، علاوه بر کرم ریز سفید در زیر گلدونی، موجودی شبیه کنه هم روی خاک دیدم. چکار کنم؟ این کرم ها تا وقتی که توی آب زیرگلدونی هستند، زنده میمونند. چند وقت پیش یه گیاه کوروتون داشتم که مرتب از همین کرم های سفید میزد. آخرش هم خشک شد. یکی از برگهای این کوروتون هم از اول انگار موجودی گاز زده بودش. تا حالا ۲ بار آب بهش دادم. امروز از صبح بعد ۱/۵ روز که از آب دادنش گذشته، پژمرده شده. میخوام بهش آب بدم. یه هزار پا هم نزدیکش هست. نمیدونم مال این گلدونه یا گلدون دیگه.
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقت بخیر . وجود حشرات و موجودات اینچنینی در خاک میتواند به گیاه آسیب برساند ، بهتر است برگهای آسیب دیده را حذف کنید و گیاه را در محیطی با تهویه ی خوب قرار دهید و رطوبت را کنترل کنید . رطوبت زیاد و دمای بالا یا نوسانات دمایی محیط و تهویه ی نامناسب محیط میتواند محیط را برای رشد جانداران موجود در خاک مساعد کند . گیاه را با سم دیازینون در دو نوبت با فاصله ی دو هفته سمپاشی کنید سمپاشی را در داخل منزل انجام ندهید. اگر محیط از نظر تهویه و سایر شرایطی که بیان شد مناسب نشود سمپاشی تاثیری موقتی داشته و گیاه پس از مدتی دوباره به افت و بیماری دچار میشود . آبیاری را زمانی انجام دهید که خاک گلدان نسبتا خشک شده باشد میتوانید برای تست خشکی خاک از سيخ چوبی استفاده کنید و زمانی که حدودا یک سوم از خاک گلدان نسبتا خشک بود آبیاری را انجام دهید. آب زیرگلدانی را همواره خالی کنید و زیرگلدانی را خشک و تمیز نگه دارید.
غزاله زجاجی
سم پاشی یعنی هم به برگها اسپری کنم و هم خاک رو با محلول سم آبیاری کنم؟ سم دیازینون رو با چه نسبت با آب ترکیب کنم؟ من سم مالاتیون دارم که البته قدیمی هست. نمیتونم استفاده کنم؟ تهویه و گیاه خوبه. راستی این موجودات ریز فکر کنم هزارپاهست که گفتم کرم.
غزاله زجاجی
۲ تا برگها کوروتونم امروز افتاد. تغییر رنگ داده بود. به خاطر کرم و ... خاکه؟ یا به خاطر تغییر جا و تعویض گلدون؟ (هفته پیش کادو اوردند) قارچ ندارند؟ چند تا برگ دیگرش هم همین شکلی شدند. به نظرم تا فردا میریزند. این برگهای مشکل دارش، برگهای پایینی ان
کارشناس شماره ۱
یک عکس کامل از گیاه و محیط نگهداری بصورت واضح ، از طریق واتس اپ به شماره ۰۹۹۰۱۱۶۸۲۳۶ ارسال کنید .
کارشناس شماره ۱
نوری که به گیاه میرسد کم است و برای این گیاه کافی نیست . به همین علت دچار ریزش برگ میشود . گیاهانی که برگهای رنگین دارند به نور زیاد نیاز دارند و کمبود نور باعث ریزش برگ میشود . اما نکته ی دیگر اینکه ، سطح خاک گلدان با کوکوپیت پوشانده شده و یا اینکه شاید کلا گیاه در کوکوپیت کاشته شده باشد که این نیز به گیاه اسیب میزند و میتواند باعث ریزش برگ و پوسیدگی ریشه شود . اگر فقط سطح خاک گلدان با کوکوپیت پوشانده شده ، تاجایی که میتوانید انرا بردارید و به جایش خاکی مثل خاک زیرین بریزید اما اگر تمام گلدان حاوی کوکوپیت است یعنی گیاه در کوکوپیت کاشته شده باید آنرا تعویض و از خاکبرگ استفاده کنید. کوکوپیت به دلیل اینکه اب زیاد ی دد در خود نگه میدارد برای این گیاه مناسب نیست زیرا این گیاه اگر بصورت دائم در معرض اب زیاد قرار داشته باشد فورا دچار ریزش برگ شده و از بین میرود . در مورد آن حشره که روی گیاه و به تعداد یک عدد ، مشاهده کردید جای نگرانی نیست . حشرات دیگر هم با سم دیازینون از بین میروند اما با توجه به شرایط محیط ، سمپاشی ممکنست باعث ریزش بیشتر برگها شود بنابراین حتما سمپاشی را در خارج منزل و در محیطی سایه انجام دهید. بین دو ابیاری هم حتما اجازه دهید خاک نسبتا خشک شود و شرایط محیطی را نیز حتما بهبود بخشید. این گیاه از نظر محیط و شرایط نگهداری بسیار پرتوقع است و با کوچکترین تنش یا نامساعد بودن شرایط محیطی و یا نگهداری ، واکنش نشان داده و دچار ریزش و یا آسیب دیدگی برگها میشود . لکه های روی برگ نیز میتواند در اثر صدمات فیزیکی یا فعالیت افت ها و شرایط نامساعد محیطی و دمایی باشد که با سمپاشی و بهبود شرایط ، برگهای سالم ، دیگر دچار لکه نمیشوند . لکه های روی برگهای قدیمی ترمیم نمیشود و میتوانید انها را به مرور حذف کنید.