پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقت بخیر اگر لکههای سفید داخل بافت ساقه ایجاد شده باشند، ممکن است نشانهای از بیماری قارچی یا باکتریایی باشد. برخی بیماریهای گیاهی میتوانند باعث تغییر رنگ و ایجاد لکههای سفید درون بافت ساقه شوند. بیماری قارچی سفیدک داخلی برخی قارچها میتوانند به داخل بافت ساقه نفوذ کنند و باعث تغییر رنگ شوند. آلودگی باکتریایی میتوانند باعث ایجاد لکههای سفید یا تغییر رنگ درون ساقه شوند. آیا به گیاه کود نیز میدهید ؟
محمد فردوسی
تعداد سوال: ۲
بله من از ۱۲،۱۲،۳۶به همراه آمینو اسید،دوره بعد از جلبک دریایی و دوره بعد از ۱۰،۵۲،۱۰به همراه آمینو اسیداستفاده میکنم ،البه شایان ذکر است که هر چند ماه ۱ بار هم از قارچ کش ایپرودیون به همراه کاربندازیم استفاده میکنم،بزرگوار من بالای ۱۵۰ عدد گیاه دارم
محمد فردوسی
شایان ذکر است که با پد الکی سفید راحت پاک میشود و ساقه سالم استفقط پد الکی بعد از پاک کردن قرمز میشود، مثل حنای رنگ.من به دلیل اینکه گیاه های زیادی دارم ،تلاش میکنم هر گیاه را طبق شرایط خودش نگهداری کنم. خاک و زهگشی مناسب .تهویه و آبیاری درست
کارشناس شماره ۱
اگر بافت ساقه سالم است و با توجه به اینکه پاک کردن لکه های سفیدرنگ باعث قرمز شدن پد میشود احتمال شیوع گونه ای از شپشک سپردار زیاد است . مبارزه با شپشک های سپردار بعلت پوششی که بر روی خود دارند سخت و زمانبر است و بهتر است اگر گیاه در ابتدای مراحل آلودگی است ، با روش مکانیکی آثار را از روی گیاه پاک کنید . اما اگر قسمت اعظم گیاه درگیر شده میتوانید از سموم حشره کش به همراه روغن ولک برای مقابله با این افت استفاده کنید . کوددهی را کاملا متوقف کنید زیرا کوددهی باعث افزایش شیره ی گیاهی شده و باعث فعالیت بیشتر آفت میشود . سمپاشی را در داخل منزل انجام ندهید. نکته ی دیگر اینکه استفاده از قارچ کش ها و آفت کش ها بصورت مداوم باعث مقاوم شدن آفت به سم میشود بنابراین بهتر است از آفت کش ها زمانی استفاده کنید که اولین نشانه های بیماری در گیاه مشاهده میشود . برای پیشگیری از شیوع بیماری های قارچی و یا افات بهترین عمل ، کنترل شرایط محیطی و نگهداری درست از گیاه و استفاده ی درست و به موقع از کودها و استفاده از خاک و بسترهای سالم و ضدعفونی شده و .. میباشد .
محمد فردوسی
سپاس فراوان از محبت و راهنمایی شما. بسیار خورسند هستم که با کلینیک شما آشنا شدم، حتما در مراحل بعد ،جهت گیاهان دیگر مشاوره و راهنمایی از شما میگیرم. همیشه موفق و پیروز باشید
کارشناس شماره ۱
موفق باشید .